(Kunst) Educatie, Conceptontwikkeling

Talentlab bij het Bijlmer Parktheater

Project details

Category

(Kunst) Educatie, Conceptontwikkeling

Talentlab is het talentontwikkelingsproject van het Bijlmer Parktheater (BPT) waarbij talenten van 18 jaar en ouder met (podium)ervaring zich verdiepen en verder bekwamen binnen de disciplines Poetry, Fotografie, Theater of Dans.

Bij Talentlab kunnen deelnemers onder professionele begeleiding grote stappen maken in hun eigen artistieke ontwikkeling. We ondersteunen jonge talenten bovendien richting het kunstvakonderwijs en het professionele circuit. Deelnemers volgen wekelijks een workshop binnen de eigen discipline. Daarnaast ontmoeten en inspireren de verschillende disciplines elkaar, en werken we toe naar een interdisciplinaire presentatie. Bij Talentlab onderzoek je jouw talent en op welke manieren je jouw verhaal allemaal kunt vertellen.

Alle trajecten presenteren zich op het In The Picture Festival dat plaatsvindt van 27 tot 30 maart 2020. De workshop reeks Talentlab Poetry was onder begeleiding van dichter Gershwin Bonevacia, Fotografie ism Foam en onder begeleiding van  van fotograaf Thalia Aboutaleb, Theater onder begeleiding van  docent en theatermaker Yahmani Blackman en dans onder begeleiding van dansdocent, danser en choreograaf Cedella Steur.

Voor Talentlab was ik als verantwoordelijk voor het werven van de deelnemers (ism communicatie afdeling), vormgeven van de lessen (i.s.m. met hoofd educatie) en dagelijkse coördinatie zoals contact onderhouden met deelnemers en docenten en toewerken naar het In The Picture Festival.

Wegens Corona is dit project helaas in maart vroegtijd gestopt.

 

Share on
Previous

Rebellen en Dwarsdenkers bij WG Kunst

Next

Slate Black Arts World