Uitnodiging: Rebellen en Dwarsdenkers

Priscilla Macintosh

In Blog Posted

Zonder rebellen en dwarsdenkers geen ontregeling
Zonder ontregeling slechts vaste patronen en vastgeroeste beelden
Rebellen en dwarsdenkers vergroten ons wereldbeeld
Op zaterdag 7 maart openen we de tentoonstelling waar Maria Dienaar en ik de afgelopen tijd aan hebben gewerkt genaamd, Rebellen en dwarsdenkers.
Kom je langs?
Kunstenaars:
Airich
Tyna Adebowale
Sioejeng Tsao
Babeth Fonchie
Tirsa With
Joyce Overheul
Geïnspireerd op het gelijknamige thema van de Boekenweek opent zaterdag 7 maart 2020 in WG Kunst de tentoonstelling “Rebellen en dwarsdenkers”.
Rebellen en dwarsdenkers zijn nodig en ontstaan vaak vanuit verdrukte en onderdrukte gemeenschappen in de samenleving. De dagelijkse ervaringen van dwarsdenkers verhouden zich tot grote maatschappelijke debatten in de samenleving. Zij dwingen verandering van beperkende systemen af. Kortom, geleefde ervaringen zijn de motor van rebellie en verzet in het belang van een betere wereld.
Rebellen en dwarsdenkers toont een aantal kunstenaars die vanuit verschillende disciplines en invalshoeken met hun kunst sociale en politieke verandering weergeven. De werken tonen door middel van mixed-media, Poetry en illustraties onderwerpen, zoals feminisme, gender, seksualiteit en representatie. Het zijn moderne beelden van jonge kunstenaars die hedendaagse maatschappelijke thema’s, zoals discriminatie, cultuur en klimaatverandering omzetten in kunst en hierbij onder andere gebruik maken van popcultuur, mode, muziek, mythen en spirituele esthetiek.
In de tentoonstelling zijn interviews te zien en te horen, schilderijen, illustraties, foto’s en installaties. De tentoonstelling toont verhalen van een veelzijdige, gelijke en soms bijna een utopische maatschappij.
gastcuratoren: Priscilla Macintosh ( Studio Macintosh) en Maria Dienaar, Cultureel Socioloog (Maria Anna Dienaar )
Opening:
zaterdag 7 maart 2020 van 17.00-19.00
Host: Kim Dankoor (Kim Dankoor )
Tentoonstellingsperiode 8 maart t/m 22 maart 2020
Geopend dinsdag t/m zondag 13.00-17.00