Street art in Sevilla

Priscilla Macintosh

In Blog Posted

Een tijdje terug bezocht ik de mooie zuid Spaanse stad Sevilla. Ik wilde er even tussenuit op zoek naar zonnig weer een beetje cultuur en natuurlijk lekker eten. En dat vond ik in Sevilla! Dat ik een kunstliefhebber ben weet je uiteraard al als je vaker op mijn pagina komt en dan weet je misschien zelfs ook dat ik een enorme fan ben van street art. Daarom ga ik de afgelopen paar jaar als ik op vakantie ben ook zoek naar Street Art in de stad. Soms kun je dat al makkelijk vinden door te wandelen, soms staan er routes op het internet en soms sluit ik mij aan bij een georganiseerde tour. Dat laatste klinkt wellicht mega toeristisch, maar ik kan het je zeker aanraden omdat je dan zoveel te weten krijgt over de werken en de kunstenaars.

Voor mijn tripje naar Sevilla ging ik op zoek. Helaas vond ik niets bruikbaars in mijn online zoektocht. Er blijkt heel veel mooie Street Art te zijn, maar waar het zit daar kwam ik helaas in de korte tijd die ik er had, niet achter. Het schijnt zo te zijn dat er in Sevilla ook georganiseerde Street Art projecten zijn in de wijken San Pablo en Santa Justa dat bedoeld is als laagdrempelige kunst, om een sociaal dialoog aan te gaan en om mensen te verbinden. Wow, dat had ik wel willen zien.

In plaats van een goed voorbereide tocht besloot ik onderweg goed op te letten of ik zelf Street Art zou tegen komen en …. yes! In de omgeving van Calle Regina en Calle Feria zag ik, pas toen het siësta was en de rolluiken dicht gingen, dat deze helemaal beschilderd waren. Achteraf las ik online dat dit vaak in samenspraak met de winkeliers is gedaan. De winkeliers hebben dan een mooie winkel en de kunstenaars een legale plek is om hun werk te laten zien.

Hieronder deel ik de werken met je die ik ben tegen gekomen. Helaas weet ik niet van wie deze werken zijn. Weet jij het wel? Stuur mij dan een berichtje dan voeg ik het toe. Hello@studiomacintosh.nl