LONDEN STREET ART; een kunst educatieve studiereis

Priscilla Macintosh

In Blog Posted

Afgelopen zomer ging ik een week naar een Londen met mijn klasgenoten. In september 2015 ben ik namelijk weer gaan studeren, de Master Kunsteducatie. Voor de opleiding moesten we een week naar een stad voor ons individuele onderzoek op kunsteducatief gebied. Naast onderwerpen als museumeducatie, talentontwikkeling en buitenschools leren ben ik ook een groot fan van street art en daar moest ik natuurlijk ook wat mee. Via via werd ik doorwezen naar een aantal organisaties. Helaas kreeg ik zo kort dag weinig reacties. Zahrina reageerde gelukkig wel op tijd! Zij komt uit Nederland en woont al enkele jaren in Londen. Zij heeft een blog en geeft tours. In haar tours verteld ze over de geschiedenis en achtergrond van de wijk Shoreditch, de gentrificatie in Londen en heel veel over street art. Hier zie je een paar van mijn hoogtepunten van de tour. En.. als je eens in Londen bent en van street art houd moet je Zahrina zeker even opzoeken!

Werk van, in willekeurige volgorde: Clet Abraham, Shok 1. ,  Dale Grimshaw, Donk, Alo, Bunnybrigade, Dr Cream, Roa, Martin ron, Pang met maskers van gregos en Zabou twee vrouwen met masker. (als je op de foto klik kun je naam zien)