In gesprek met actrices Hajar Belkadda en Zulaicca Khedoe

Priscilla Macintosh

In Blog Posted

Regelmatig ontmoet ik talentvolle, mooie en creatieve mensen. Zo nieuwsgierig als ik ben wilde ik heel graag verder met ze in gesprek en de aankomende tijd wil ik een aantal van deze creatieven met jullie delen. De eerste die ik heb gesproken zijn actrices Zullaica Koedoe en Hajar Belkadda. Samen spelen zij in de nieuwe productie van World Opera Lab, genaamd ‘Dans met de zeven sluiers’. Het is een theatervoorstelling dat zeven mythische verhalen verteld over zeven sluiers uit zeven verschillende culturen. Regisseur Miranda Lakerveld verzamelde de verhalen en deze mythen worden afgewisseld met verhalen van vrouwen uit Amsterdam West. Componiste Aftab Darvishi schreef zeven dansen voor Cello en verder bestaat de cast uit danseres Mouna Laroussi en cellist Geneviève Verhage. Ik woonde hun repetitie bij en de dames vertelden mij over hun liefde voor theater en de aankomende voorstelling.

Verder lezen? Klik dan hier!