De Nachtdienst over Piramides op Drijfzand

Priscilla Macintosh

In Blog Posted

“Wat wij gaan doen is de aller dikste show neerzetten, dikker dan Noorderslag. Sowieso dikker!”

Op 6 april staat De Nachtdienst in de Melkweg met hun aller eerste album release. Zij hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan het maken van hun debuut album genaamd ‘Piramides op Drijfzand’ en zijn zelfs nu nog continu bezig het creëren van een mooie show voor de Melkweg.

De Nachtdienst is een acht koppige, Hiphop, Jazz collectief uit Amsterdam. De Nachtdienst bestaat uit: MC/vocalist Claudio Ritfeld, vocalist Gretz Supit, trompet Alistair Payne, baritone saxofoon – Dirk Zandvliet, gitaar Mick Langenberg, piano Boris Duregger, bas – Tom Huizing en Jonathan Szegedi op de drums. Dirk: “Wij zijn een bijzonder samenraapsel van individuen en brengen verschillende smaken en stijlen, een eclectische mix.” De band’s visie is diversiteit en vernieuwing: “Wij proberen niet te doen wat al is gedaan, als je kijkt naar de muziek en tekst is het niet voor de hand liggend. Wij hebben grote liefde voor wat echt is! In plaats van gelikte Hiphop producties maken.” Inmiddels gaat De Nachtdienst al een paar jaartjes mee. Ze wonnen in 2015 de Hiphop talentenjacht Wanted en stonden op festivals als Noorderslag, 22 Fest en Wicked Jazz Sounds. En nu staan ze op het punt om hun debuutalbum uit te brengen en zijn eigenlijk gewoon klaar om door te breken.

Voor I Amsterdam mocht ik in gesprek met een van mijn favoriete Amsterdamse bands. Een gesprek over liefde, muziek, hard werken, crowdfunding, samenwerkingen met SMIB en natuurlijk hun releaseparty op 6 april in de Melkweg. Meer lezen doe je hier!